Misiunea Euromanian

Euromanian își propune să întărească legătura dintre români și restul Europei, iar pentru a obține acest lucru, toate eforturile noastre se îndreaptă spre conectarea culturilor, obiceiurilor, inovațiilor tehnologice și, nu în ultimul rând, a oamenilor din această sferă europeană.

Motivul?

Europa este una dintre zonele cu cea mai mare concentrație de culturi de pe glob, iar acest fapt oferă șansa, mai ales popoarelor din interiorul bătrânului continent, să se dezvolte la o viteză incredibiliă.

Însă pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de transparență și o bună informare a publicului în fiecare stat aparținător, iar aici intervenim noi.

Ce poți face pe Euromanian?

Nu te limita la a-ți cunoaște doar președintele, partidele care se bat la guvernământ și primarul din localitatea ta. Este la fel de important să fii informat cu privire la deciziile și procesele de la nivel european deoarece, la urma urmei, ești afectat direct de către acestea.

Cum am mai spus, Europa este un cocktail cultural, iar dacă trăiești pe bătrânul continent fără a te inspira constant din feluritele obiceiuri și tradiții, și de a vizita anumite destinații turistice, nu știi ce pierzi.

La momentul actual, există o discrepanță evidentă între statele din vestul și estul Europei. Sunt multe motive care au determinat această diferență, însă acum este timpul să acționăm, să ne inspirăm din aspectele bune ale altor țări și să începem să utilizăm ajutoarele europene într-un mod eficient. 

Nu am fi putut exista dacă nu am fi avut o secțiune în care să scoatem în lumina reflectoarelor atât valorile și talentele României, cât și în care să documentăm traiul diasporei.