Anastasia Soare și fiica ei Claudia Norvina: reginele milionare ale cosmeticii mondiale

• Cine este Anastasia Soare, cum a reușit să creeze brandul recunoscut internațional Anastasia Beverly Hills și să se claseze în topul Forbes a celor mai bogate femei self-made din lume, cu o avere estimată de 540 de milioane de dolari, toate acestea în timp ce a crescut și o fiică, Claudia „Norvina”.

O româncă cu renume la nivel mondial, iubită de multe femei ale Hollywood-ului și nu numai, Anastasia Soare și-a pavat cu pași mărunți drumul spre succes, intrând azi în parteneriate cu branduri uriașe precum Sephora sau Ulta. În acest fel, ea își distribuie produsele nu doar în SUA, ci și în multe țări europene, inclusiv în România.

Anastasia Soare, cunoscută drept Regina Sprâncenelor, și-a câștigat popularitatea datorită propriei sale metode de stilizare a sprâncenelor, bazată pe principiul Golden Ratio (rația de aur).

Acest principiu constă în calcularea proporțiilor feței și adaptarea stilizării sprâncenelor pe baza lor. Așa se poate crea un aspect potrivit pentru fiecare persoană în parte.

Datorită modului inovativ și unic de modelare și aranjare a sprâncenelor și a brandului cosmetic pe care l-a fondat, ea a reușit să obțină statutul de simbol în industria frumuseții.

Începutul carierei Anastasiei Soare

Anastasia s-a născut în Constanța, petrecându-și copilăria în calitate de ucenic în cadrul croitoriei deținute de părinți. Acolo și-a descoperit pasiunea pentru estetică și corpul uman, îndrăgostindu-se de stilul de artă grecesc, bizantin și roman.

Astfel, a început să acumuleze cunoștințe de arhitectură, matematică, design și inginerie, a descoperit șirul lui Fibonacci, picturile lui Leonardo da Vinci și Proporțiile de Aur, pe care le-a văzut aplicate în practică în cadrul uceniciei.

Aceste experiențe au devenit cruciale pentru viitoarele realizări din domeniul frumuseții.

Cum a apărut brandul Anastasia Beverly Hills

După ce s-a inițiat în România în calitate de estetician, în anul 1989 a imigrat în California, SUA, împreună cu fiica sa, Claudia Norvina Soare, care astăzi îi este și parteneră de afaceri, și soțul ei de la acea vreme, Victor Soare

Prim-plan cu Claudia Norvina Soare, fiica mamei ei, Anastasia.
Autor: Revelist.com – Claudia Norvina Soare / licență: CC BY-SA 4.0.

Acolo, deși persista bariera lingvistică, Anastasia a reușit să se angajeze în mai multe saloane de înfrumusețare. Astfel, a acumulat experiență, clienți fideli și și-a dezvoltat propriile viziuni și metode de lucru. Soțul ei s-a angajat ca taximetrist.

În mod deosebit, Anastasia a observat faptul că femeile anilor ‘90 nu acordă suficientă atenție sprâncenelor, așadar, bazându-se pe cunoștințele anterioare în legătură cu Proporțiile de Aur și pe lucrurile deduse în cadrul saloanelor, a ajuns să își dezvolte propria metoda, Golden ratio.

Stilist de vedete

Cu metoda menționată anterior, Anastasia a reușit să atragă atenția femeilor și să stilizeze sprâncene faimoase precum cele ale lui:

 • Naomi Campbell;
 • Michele Pfeiffer;
 • Cindy Crowford;
 • Faye Dunaway, și;
 • Jennifer Lopez.

Fiind încântate de rezultat, numeroasele cliente fidele și-au urmat beauty-artist-ul preferat și în micul salon de înfrumusețare pe care a reușit să îl deschidă în anul 1997, pe Bedford Drive, intitulat Anastasia Beverly Hills.

Proprietarul spațiului arendat nu credea că chiriașa va fi capabilă să își achite arenda doar din contul sprâncenelor. După o lungă discuție, el s-a lăsat convins. Surpriza a i-a fost cu atât mai mare având în vedere ce s-a întâmplat în prima săptămână de la deschidere. Coada de așteptare se forma chiar până în fața salonului, putând fi văzută chiar din biroul proprietarului încăperii.

Momentul de avânt al companiei

În anul 1998, a avut loc încă un moment crucial pentru acest brand, după care programările din salonul Anastasia Beverly Hills se făceau pe jumate de an înainte, iar tot mai multe femei visau să ajungă în fotoliul de client al Anastasiei.

Anastasia Soare a fost invitată în cadrul The Oprah Winfrey Show. Prestația ei i-a sporit vizibilitatea și popularitatea și i-a deschis calea spre marile celebrități americane.

Totuși, odată cu avântul profesional al Anastasiei, viața personală a avut de suferit. Relația dintre ea și soțul ei s-a deteriorat, iar Victor Soare s-a întors în Constanța, renunțând la visul american. Această deciziei a fost luată după un mariaj de 10 ani.

Doi ani mai târziu după apariția la Oprah, ABH lansează prima colecție de cosmetică în Nordstorm, un magazin american de renume.

Acolo, în fiecare weekend, clienții puteau comunica și primi masterclass-uri din partea proprietarei. În prezent aceste „cursuri” marca Anastasia continuă prin prisma tutorialelor video pe care românca de succes le realizează împreună cu fiica sa, Claudia „Norvina” Soare.

Globalizarea brandului Anastasiei Soare

Odată cu trecerea timpului, Anastasia Beverly Hills nu doar că și-a menținut poziția pe piața industriei beauty, dar a și făcut un pas mare în promovarea produselor, făcându-le accesibile pentru cumpărători în cadrul rețelelor Sephora și Ulta.

Magazin Sephora cu produse făcut de Anastasia Soare și compania ei din Beverly Hills

Dacă inițial brandul a fost expus în America, Franța, Dubai și Kuweit, în urma colaborării de mai sus, ABH a devenit disponibilă în alte 25 de țări din lume. Mai mult, astăzi continuă să își lărgească orizonturile spre Asia și Europa.

Astfel, sunt șanse mari să găsim produsele marca Anastasia Beverly Hills peste tot unde călătorim și în majoritatea celor mai mari aeroporturi din Europa.

De asemenea, în toamna anului 2019, brandul a fost adus și pe piața românească, în cadrul rețelei Sephora. Anastasia Soare a fost prezentă la această lansare.

Contribuția rețelelor sociale în promovarea Anastasia Beverly Hills

Din anul 2012, odată cu popularizarea platformelor și a rețelelor sociale, Anastasia Beverly Hills și-a început promovarea activă a produselor. ABH s-a axat în preponderență pe Instagram.

Mișcarea a fost inițiată și coordonată de către Claudia Norvina Soare, iar rezultatele nu au încetat să apară. În martie 2018, Anastasia Beverly Hills a fost recunoscută drept cel mai influent brand de beauty din SUA pe Instagram.

Acest lucru a adus companiei un flux de peste 20 de milioane de urmăritori pe Instagram și fani celebri precum Kim Kardashian, Kylie Jenner ș.a, care nu au ezitat să își împartă impresiile cu proprii urmăritori.

De asemenea, au avut loc colaborări cu alți make-up artiști celebri precum Amrezy, Nicole Guerriro, Alyssa Edwards și Mario Dedivanovic. În urma acestor parteneriate, au apărut noi produse cosmetice inedite.

De asemenea, Claudia Norvina Soare și-a creat propria paletă de farduri. Aceasta s-a adeverit a fi una de culori vibrante și accentuate, foarte diferite de conceptul clasic al Anastasia Beverly Hills.

Anastasia Beverly Hills astăzi

Anul acesta, Anastasia Beverly Hills sărbătorește 20 de ani în calitate de brand, iar Anastasia Soare ocupă ferm poziția 41 în clasamentul Forbes a celor mai bogate femei din lume. Ea deține o avere estimată de circa 540 de milioane de dolari.

În ceea ce privește activitatea brandului în cadrul saloanelor de înfrumusețare, în anul 2010, Anastasia Beverly Hills și-a deschis cel de-al doilea salon în Brentwood, California. În Europa însă, franciza a fost vândută multor saloane de înfrumusețare, trei dintre ele fiind în România.

Pe lângă produsele pentru sprâncene asociate instant cu brandul Anastasiei, ABH produce și farduri, rujuri și alte tipuri de produse de cosmetică decorativă.

Până în prezent, Anastasia Soare a apărut în reviste cu renume precum: Vogue, Elle, InStyle, Allure, People etc. De asemenea, ea se bucură de milioane de clienți fideli celebri precum:

 • Madonna;
 • Penelope Cruz;
 • Jennifer Lopez;
 • Kim Kardashian;
 • Jada Pincket Smith;
 • Naomi Campbell etc.

Succesul de care Anastasia are parte la acest moment este datorat efortului și dedicației cu care a muncit de-a lungul timpului. Așa cum am putut observa, ea a pornit de la zero, și, încetul cu încetul, a atras privirile unor importante nume de vedete, fiica ei, Claudia Norvina Soare, urmându-i pașii spre scena faimei și succesului.

Ce părere ai despre Anastasia și Claudia Soare? Lasă-ne un comentariu mai jos.

Articole asemănătoare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmărește-ne pe social media

219FansLike

Devino un european adevărat

Abonează-te la newsletter-ul Euromanian și alătură-te comunității noastre! Stai la curent cu ultimele trenduri europene și pășește prin cocktailul cultural de pe bătrânul continent.